اشرف صدرارحامی گفت: به مناسبت آغاز سال تحصیلی همایش یک روزه طلیعه حضور ویژه طلاب جدیدالورود با تعداد 54 نفر از کادر، اساتید و طلاب در مجموعه فرهنگی علیبن ابیطالب(ع) زازران برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این اردو را تبیین اهمیت تحصیل علوم دینی در مدارس علمیه، تقوا و آشنا کردن طلاب با این مباحث دانست.
صدرارحامی گفت: یک طلبه برای ورود به مدرسه علمیه، باید رسالتی برای خود داشته باشد و برای این رسالت مقدماتی لازم است.
وی تصریح کرد: مقدمات لازم برای تحصیل علوم دینی دو شرط اساسی نیاز دارد که شرط اول تقوا و شرط دوم خوب درس خواندن است.
مدیر مدرسه الزهراءالمرضیه(س) اصفهان با بیان اینکه در زبان طلبه بدگویی و غیبت نباید باشد، تأکید کرد: با وجود این دو صفت، توفیق تحصیل علوم دینی از طلبه گرفته میشود و همچنین با سرعت از مطالعه دروس گذشتن، نتیجه لازم را برای طلبه به وجود نمیآورد.
صدر ارحامی افزود: طالب علم باید بلند همت باشد و نباید آرزو کند، بلکه باید برای رسیدن به آرزو تلاش کند.
وی با اشاره به اینکه خصوصیت علم این است که انسان به خاطر آن باید از خیلی چیزها دل بکند، گفت: زمانی انسان طالب واقعی علم میشود که به هیچ چیز دیگری دلبستگی نداشته باشد، طالب علم کسی است که هیچ چیز موجب دست برداشتن او از علم نشود.
وی افزود: یکی دیگر از مباحث مهم در زندگی افراد به ویژه طلاب، نظم است و نظم دینی رعایت قوانین و مقررات در زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی و اجرای فرمان مافوق و اصطلاح اخلاقی آن یعنی مرتبکردن امور زندگی و آراستن کارها به برنامهریزی با توجه به عنصر زمان و اولویتها و نیازها است.
وی تصریح کرد: نظم، فواید و آثاری در زندگی از جمله دوری از تشویش خاطر، استفاده بهینه از فرصتها، سرعت در امور زندگی، رسیدن به همه شئون زندگی و الگو شدن برای دیگران دارد و همچنین الفت و یکپارچگی و جلوگیری از اختلاف و نزاع از دیگر فایدههای نظم در زندگی است.
صدرارحامی نیت خالص و صحیح داشتن را یکی دیگر از وظایف مهم طلاب دانست و بر بدستآوردن آن تأکید کرد.
ولیالله جعفری، استاد حوزه و دانشگاه نیز در این همایش به سخنرانی پرداخت و گفت: بسیاری از علمای قدیم برای تحصیل علوم دینی مسیر بسیار طولانی را باید میگذراندند و با پای پیاده سر درس استاد حاضر میشدند و با زحمت زیادی درس میخواندند.
وی طلاب را به رعایت زی طلبگی سفارش کرد و گفت: زی طلبگی به معنای لباس چروکیده و بینظم نیست، بلکه به معنای رفتار خوب داشتن، خوب درس خواندن و عمل کردن به آن چیزی است که قرآن و اسلام بیان کرده است.
جعفری در پایان شرط عالم شدن یک طلبه را تهذیب نفس، تلاش علمی اجتماعی، مطالعه در رفتار بزرگان، صبر و حوصله در امور، اخلاق خوب، طرز پوشش، ساده زیستی و نماز اول وقت دانست./111/