زهرا وفائی نژاد گفت: این بازدید پژوهشی و اردوی فرهنگی زیارتی با هدف آشنایی طلاب با مراجع تقلید شیعه و فعالیتهای آنان و همچنین آشنایی با کتابخانهها جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و هم چنین زیارت حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
وی افزود: مؤسس و بنیانگذار کتابخانه حضرت آیت الله مرعشی نجفی یکی از مراجع تقلید شیعه بود که مرقد وی بنابر وصیتشان در درگاه ورودی اصلی کتابخانه قرار دارد که طلاب پس از ادای احترام و زیارت مرقد آیت الله مرعشی نجفی از قسمت های مختلف این کتابخانه از جمله مخزن کتابهای خطی و چاپی، مخزن کتابهای عکسی، میکروفایلها و مخزن کتابهای اهدایی بازدید کردند و با طریقه صحافی و ترمیم کتابهای خطی نیز آشنا شدند.
مدیر مدرسه علمیه خواهران فاطمیه(س) پاکدشت اظهار کرد: در ادامه این بازدید راهنمای بازدید از کتابخانه با معرفی بخشهای مختلف کتابخانه تصریح کرد: کتابخانه بزرگ آیت الله مرعشی نجفی در قم بسیاری از کتب خطی اسلامی جهان را دارا است و بسیاری از این کتب جزو نفیس ترین و با ارزش ترین متون تاریخی است که قرنها از عمر آنها می گذرد.
گفتنی است، حضرت آیت الله سید شهاب الدین حسینی مرعشی نجفی در دوران جوانی که در حوزه علمیه نجف مشغول تحصیل بود به گردآوری کتب خطی پرداخت. وی که شاهد به غارت رفتن منابع اسلامی و نسخ خطی بود، تاب نیاورد و با شهریه ناچیز طلبگی به خرید کتب خطی پرداخت تا این میراث فرهنگی را از دستبرد بیگانگان حفظ کند. گاه شبها در یک کارگاه برنج کوبی(قم) کار میکرد، روزها روزه استیجاری میگرفت و نماز استیجاری میخواند، تا هزینه خرید کتب را تهیه کند.
آیتالله مرعشی نجفی پس از مهاجرت به قم، کتب خطی را همراه خود به ایران آورد. در قم نیز به خرید نسخ خطی و کتب ارزنده اقدام کرد، پس از مدتی به دلیل کمبود جا، کتابها را از منزل به کتابخانه مدرسه مرعشیه انتقال داد. پس از چندی طبقه سوم این مدرسه به عنوان کتابخانه ساخته شد که در نیمه شعبان 1345ش با بیش از 10هزار جلد کتاب چاپی و 2هزار جلد کتاب خطی افتتاح شد، پس از گذشت زمان و استقبال روز افزون طلاب و علما به علت همجواری با بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) کتابخانه فعلی در نیمه شعبان 1353 ش با حدود 16 هزار جلد کتاب چاپی و خطی تأسیس شد، این کتابخانه هم اکنون با دارا بودن بیش از 250 هزار جلد کتاب چاپی و 31 هزار جلد کتاب خطی و 12 هزار میکروفیلم در خدمت کتاب دوستان است./111/