ویژه مدیران و مدرسان مدارس علمیه خواهران نجف آباد؛

نشست «پيشگامان اخلاق طلبگی» برگزار شد

شناسه خبر : 21078

1394/08/11

تعداد بازدید : 682

نشست «پيشگامان اخلاق طلبگی» برگزار شد
نخستین نشست اخلاق ویژه مدیران و مدرسان مدارس علمیه خواهران شهر نجف آباد با عنوان «پيشگامان اخلاق طلبگی» در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران فاطميه(س) این شهر برگزار شد.

در این نشست بیش از 50 نفر از مديران و مدرسان مدارس علميه فاطميه(س) و زهرائيه نجف آباد، نرجس(س) يزدانشهر، الزهرا(س) گلدشت و فاطمه الزهرا(س) ويلاشهر حضور داشتند.
حجت‌الاسلام محمد شيروانی، استاد اخلاق حوزه علميه در این نشست محرم را ماه بيداری، ادراک و آگاهی دانست و گفت: بيرون آمدن از نگاه تاجرانه به بهشت موعود و رسيدن به مقام عبوديت و بهشت معنوی مهمترين اثر محرم است.
وی با اشاره به سيره اباعبدالله الحسین(ع) در مقام بندگی و عبوديت افزود: امام حسين(ع) در مسير بندگی حق بر تمام تعلقات دنيا چوب حراج زدند. اين نوع رفتار برای ما الگو و سرمشق برای زندگی در دنيا است که هر فرد از اين الگو بيرون رود، مسيری جز جهنم در پيش نخواهد داشت.
حجت‌الاسلام شيروانی حضور در جلسات عزاداری را متخلق شدن به صفات صاحب مجلس بيان کرد و یادآور شد: در اين مجالس بايد شاکله وجوديمان هم در عمل و هم در نظر همانند شاکله اباعبدالله الحسین(ع) شود؛ وگرنه تنها همراهی صرف ما را به سر منزل مقصود نمی‌رساند.
وی تقرب به سیدالشهدا(ع) را تقرب به توحيد بيان کرد و گفت: تقرب به انسان کامل، همان تقرب به توحيد است. برای شناخت ذات ربوبی تنها انسان کامل است که آينه تمام قد خداوند در تمام اسما و صفات در او به فعليت رسيده است.
استاد اخلاق حوزه علميه در بيان مقام عبوديت عنوان کرد: آن چه از رسالت، ولايت، نبوت و عصمت در وجود انبيا و اوليا الهی قرار گرفته، همه معلول عبوديت است و به اندازه ظرف وجوديشان در مسير عبوديت به اين مقامات خواهند رسيد.
وی درباره راه‌های رسيدن به عبوديت و تقرب به توحيد بيان کرد: همراهی ظاهری با اوليا خدا و حضور از سر عادت در مجالس عزاداری هيچ‌گاه انسان را به آن لطافت باطن نمی‌رساند و برای رسيدن به اين مرحله بايد به طهارت باطن دست يابيم.
حجت‌الاسلام شيروانی راه و شرط اتصال را طهارت بيان کرد و افزود: طهارت هم در نظر و هم در عمل بايد وجود داشته باشد. چنان‌که خداوند در قرآن کريم می فرمايد: «لا يَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ» کسانی که طهارت ندارند، نمی‌توانند قرآن را ادراک کنند. برای درک انسان کامل و اتصال به او هم طهارت ظاهری و هم طهارت باطنی نياز است.
وی مهمترين راه رسيدن به طهارت را توبه واقعی دانست و خاطرنشان کرد: برای تقرب بايد طاهر شد و برای وارد شدن به مجلس عزای اباعبدالله الحسین(ع) يکی از شروط وارد شدن با طهارت و توبه است./112/
 

اخبار مرتبط